Przejdź do listy

Polityka prywatności

Korzystając w jakikolwiek sposób z Serwisu znajdującego się pod adresem welonik.pl, akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na niniejszej stronie.

Jeśli nie zgadzasz się z naszą Polityką Prywatności, proszę, nie odwiedzaj Serwisu welonik.pl, nie rejestruj się w naszym systemie i nie udostępniaj nam żadnych danych dotyczących Twojej osoby.

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdą osobę korzystającą w jakikolwiek sposób z Serwisu welonik.pl obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.

I. Zbierane dane osobowe

1. Dane zbierane podczas rejestracji
Podczas rejestracji każdy Użytkownik podaje swoje imię, nazwisko, województwo i miasto w rejonie którego pracuje, a także e-mail oraz hasło, które będzie używał podczas logowania się do Serwisu. Użytkownik może podać także adres e-mail kontaktowy oraz adres swojej strony internetowej.
2. Dane zbierane podczas zakupu abonamentu
Podczas zakupu abonamentu Welonik Pro każdy Użytkownik podaje wszelkie niezbędne dane potrzebne do wystawienia faktury.
3. Dane zbierane automatycznie
Podczas wizyty Użytkownika w Serwisie, automatycznie zbierane są dane dotyczące jego wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

II. Sposób wykorzystywania podanych danych osobowych

Dane podane przez Użytkownika podczas rejestracji służą do utworzenia strony ogłoszenia danego Użytkownika. W związku z tym na stronach Serwisu wyświetlane będą następujące dane Użytkownika: imię, nazwisko, województwo, miasto, e-mail podany jako kontaktowy oraz adres strony internetowej Użytkownika. Ponieważ strona ogłoszenia danego Użytkownika dostępna jest dla wszystkich odwiedzających, dlatego nie mamy praktycznej możliwości zabezpieczenia Użytkownika przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania do Niego nieokreślonych informacji. W związku z tym dane te nie podlegają Polityce Prywatności.
E-mail oraz hasło służące do rejestracji nie zostaną nigdzie wyświetlone, ani nikomu świadomie udostępnione. Jeżeli e-mail używany do logowania, został podany przez Użytkownika także jako e-mail kontaktowy, to zostanie on wyświetlony na stronie ogłoszenia danego Użytkownika.
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań Użytkowników Serwisu, zbierania danych demograficznych o Użytkownikach Serwisu lub do personalizacji zawartości Serwisu. Dane te są zbierane automatycznie o każdym Użytkowniku.
Dane zbierana podczas transakcji zakupu Abonamentu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Użytkownika pieniędzy i wystawienia faktury. Dane Użytkownika mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obsługi transakcji. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli Użytkownik chce dokonać zakupu Abonamentu.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane Użytkownika mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.
W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić dane Użytkownika organom wymiaru sprawiedliwości.

III. Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Serwis welonik.pl wykorzystuje ciasteczka, które służą identyfikacji przeglądarki Użytkownika. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

IV. Niezapowiedziane wiadomości

Zastrzegamy sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe uzyskaliśmy dzięki działalności związanej z Serwisem. Pod tym określeniem rozumiemy informacje niekomercyjne oraz informacje komercyjne, których rozsyłka dotyczy naszych produktów, produktów Partnerów z którymi współpracujemy lub została opłacona przez Partnera Serwisu.
Informacje komercyjne filtrujemy tak, aby Użytkownik nigdy nie otrzymał informacji, która nie byłaby dla Niego potencjalnie interesująca. Ograniczamy ich objętość i wysyłamy je sporadycznie.

V. Bezpieczeństwo

Strony na których zbierane sa dane osobowe lub dane identyfikacyjne są umieszczone w bezpiecznym obszarze serwisu i łączenie się z nimi odbywa się z użyciem bezpiecznego połączenia (SSL) szyfrowanego kluczem 128 bitowym.

VI. Kontakt

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt za pomocą poczty elektronicznej na adres: kontakt@welonik.pl.